Alrø og Gl. Estrup

Juletur til Cafe Alrø og Gl. Estrup den 3. - 4. - 5. - 6. - 10. og 12. december.

239 personer har været med på AKS juletur, fordelt over 6 busser.

Referat fra mandag d. 10. dec.

Vores chauffør Søren var som sædvanlig god til at fortælle om, hvad vi kørte forbi. I anledning af julen var bussen pyntet med en flamingo i julekostume og en fin guldfugl.

Straks alle var mødt op, kørte vi mod Café Alrø, som er landskendt for sine kæmpe tarteletter med høns i asparges, måske verdens største. Caféen, som drives af ægteparret Lene og Hanne, er indrettet på ejendommen ”Lille Lykkegaard”, der åbnede 1. april 2010. Café Alrø er kendetegnet ved charme og finurligheder. Overalt møder øjet køer, kunst, skæve påfund og ikke mindst hygge inde og ude. Selv privaten er åben for gæster.

Efter ankomsten bliver vi straks bænket, vi får hurtig de bestilte drikkevarer. Så begyndte indtoget af kæmpe tarteletterne, overhovedet ikke overdrevet. Række for række får alle en kæmpetartelet. Alle tarteletter er frisk lavede når de serveres, sprøde og indbydende. En ting er sikker, ingen gik sulten fra bordet. Tarteletmesteren Lene fortalte om stedet, og vi fik en tarteletsang af Lenes datter.

Efter spisning var der tid til at kikke på alle finurlighederne. Mange ting var også til salg. Efter endt kø ved toilettet. Kørte vi videre mod julepyntede Gl. Estrup. Vi blev delt i to hold og fik rundvisning på slottet.

I 600 år hørte slægt, slot, gård, jord og skove sammen, men efter 1926 stod alt i opsplitningens tegn. Slottet blev museum, skovene solgt fra og jorden med avlsgård kom til at danne ramme om godsets nyere historie, indtil det i 1969 ændrede skæbne fra aktiv landbrugsvirksomhed til levende museum.

Efter endt rundvisning var der kaffe/te og kage og ”tid til en tur i gården”.

Der var også god tid til at købe en souvenir, inden turen atter gik mod Silkeborg.

Ref. Maja