Sonja Oppenhagen

Torsdag d. 21. april kl. 18.30 - Medborgerhuset, Bindslev Plads 

Foredrag Sonja Oppenhagen ”Mit liv, min linedans”

Det var oprindelig Ritt Bjerregård, der skulle have holdt foredrag denne aften, men hun måtte desværre melde fra pga. sygdom. Heldigvis kunne Sonja Oppenhagen træde til i stedet for.  

Sonja Oppenhagen ”Mit liv, min linedans” 

Sonja Oppenhagen har fornyeligt udgivet en bog med titlen ”Mit liv, min linedans.” 

Sonja Oppenhagen har ellers I flere år sagt nej til at skrive sin historie.Hun følte det var ligesom en afslutning, som hun selv ikke var klar til. Men under Corona nedlukningen var der pludselig tid, hvilket fik hende til at genoverveje sin beslutning, og valgte så at skrive.

 I løbet af hendes skriveproces med ”Mit liv, min linedans”, fik Sonja Oppenhagen tid til og mulighed til at reflektere over et liv med en udfordrende opvækst, stor kærlighed og en krævende karriere på scenen, som blev hjulpet frem af en benhård selvdisciplin, som hun havde tillært sig i balletten.  (Hun startede på ballet som 9 årig). Det var også som niårig hun dansede “Den lille pige og svovlstikkerne” på TV) 

Trods en tilværelse i det eftertragtede rampelys har Sonja oplevet både op og nedture og haft en lang række centrale opgør: det professionelle opgør med lillepigerollen, et opgør med barndommen og dens tryghed og opgøret med den svigtende far.

 Sonja Oppenhagens fortælling var en historie om en vedvarende insisteren på kreativitet, frihed og kunstnerisk integritet. Det var samtidig en fortælling om hendes store roller i blandt andet Matador og Badehotellet, som gjorde hende til en folkekær skuespillerinde.

I Foredraget tog Sonja Oppenhagen da også udgangspunkt i bogen.

Det var et spændende foredrag med indblik i hendes liv på godt og ondt.

  Ref.: Marianne Vinkler Lassen