Silkeborg Museum

Arrangementet kan ikke gennemføres, da Museet endnu engang må udskyde åbningen af udstillingen med Tollundmanden, det betyder, at vi ikke vil kunne se begge udstillinger samtidig, så vi har besluttet at aflyse arrangementet.

Silkeborg Museum Kl. 18.30.

Special udstillinger: Tollundmanden og Papir til kanten.

Det eneste tidspunkt, hvor vi kan se begge udstillingerne samlet, er i efterårsferien, så vi har valgt at at booke tirsdag d. 13. okt.

Pris medlemmer 50 kr. inkl. kaffe/te og kage (Gæster 75 kr.)

(Max 60 pr. aften) 

Vi mindes fundet af Tollundmanden for 70 år siden og fortæller historien fra de seneste 70 år. Siden 1952 har han været på museet i Silkeborg.

Udstillingen fortæller en række af historierne om ham: Hvordan han blev fundet, hvordan han døde, hvorfor han blev lagt i mosen og hvordan han først var udstillet som et hoved og om hvordan hans højre storetå dukkede op i et dødsbo i 2016. Endelig vil vi fortælle om, hvad vi ved hjælp af den seneste forskning har fundet ud af om ham. Som prikken over i’et, vil vi lade ham genopstå i fuld figur, som da han gik her på jorden.

Vi starter med en fælles introduktion og deles derefter i to hold med 30 på hver, det ene hold får en guidet tur i Tollundmandens udstilling, mens det andet ser ”Papir til kanten”.

Papir til Kanten. 

Papir og papirfremstilling er Silkeborgs DNA. Derfor har det været nærliggende for kunstnergruppen Faktor13 at dykke ned i historien, lade sig inspirere af Drewsens visioner og det mod og målrettede arbejde, der skabte grundlaget for den by, vi er en del af.

Med en blanding af kunstnerisk frihed og inspiration fra den kulturhistoriske samling på bl.a. Hovedgården, skaber denne udstilling en unik forbindelse mellem to hovedhjørnestene i Silkeborg historie: Papirfremstilling og lokalhistorisk museum.

Når alle har været igennem begge udstillinger, er der fælles kaffebord.