Regan Vest og Rold Storkro

Referat fra Tur Til Regan Vest


5.oktober 2023 var Aktive Kvinder på tur til Regan Vest, med Sørens rejser. Turen startede kl.8.30 fra Silkeborg. Vi ankom til Rold Storkro, hvor vi hentede vores guide, Jette, som tog os med til Troldeskoven.

Der steg vi af bussen og gik ind i skoven, hvor Jette fortalte om de forskellige træer og sjove historier. Var man heldig kunne man få træerne til at ligne forskellige dyr.

Derefter kørte vi videre til Rebild bakker, hvor Jette fortalte om Rebildhus, som tidligere var et gammelt bindingsværkshus. Desværre brændte det ned. Man mener ilden var påsat, men ikke bevist. Der er nu bygget et nyt Rebildhus, hvilket er et meget populært spisested.

Hun fortalte videre om Rebild bakker. Storslået og smukt kuperet hedelandskab, der hvert år danner rammerne for årets Rebildfest den 4. juli- USA’s uafhængighedsdag.

Området har nogle fantastiske vandreruter, blandt andre Rebild Bakker ruten.

Så gik turen tilbage til kroen, hvor vi indtog en fantastisk frokost. Godt mætte steg vi atter på bussen og kørte mod REGAN Vest.

Vi var inddelt i 5 hold, hvor hvert hold mødtes med en guide, og fortsatte turen ind i bunkeren. Det var en utrolig spændende tur. At forestille sig at være 60 m under en kridtbakke. Bunkeren var inddelt i 2 cirkler i 2 etager. Turen rundt er ca på 2 km.

REGAN Vest står uberørt med alt autentisk interiør intakt. Det var helt unikt at opleve værelser, møbler, telefoner, køkken og opholdsrum. Man havde slet ikke fornemmelsen af, at være under jorden. Bunkeren havde plads til 349 personer. Det indbefattede regeringen og dronningen. Turen rundt tog ca. 1 ½ time. Derefter var der kaffe og kage og mulighed for at besøge Maskinmesterboligen.

Turen hjem til Silkeborg var ganske fornøjelig. Vores chauffør, Kathrin, satte en film på med bus gymnastik, så alle fik sig rørt, også lattermusklerne. Dernæst var der fællessang.

En rigtig god tur.

Ref.: Hanne Sandager.