Rosa Kildahl

Referat


En bestemt ikke kedelig aften i Medborgerhuset i selskab med Rosa Kildahl. Hun forstår at få folk til at le med sit positive væsen.

Rosa har et motto ” Lev livet, du slipper alligevel ikke levende fra det”

Rosa er født i 1957. Men først da hun var 59 år, fandt ud af, at hendes biologiske Far var grønlænder. Hun havde spurgt, som barn, flere gange hvordan det kunne være, hun havde så mørkt hår og mørk i huden, når hendes søskende var lyse. Svaret var, at det var ikke alle søskende, der så ens ud. Det var ikke noget man talte om.


Senere viste det sig, at Rosa s Mor havde været på et sanatorie ophold, hvor hun havde en kort affære med en grønlænder.

Rosa har beskæftiget sig med mange ting. Men bliver først rigtig kendt, da hun deltager i bagedysten. Ikke fordi hun bagte meget, men et barnebarn, synes hun skulle deltage. Rosa nåede til semifinalen, men danskerne havde forelsket sig i hendes smittende væsen, så der gik ikke lang tid, før man så hende igen på tv. Som følge af bagedysten, blev Rosa ret populær blandt de yngre. Derfor har hun en kanal på You Tube, hvor hun viser hvordan, man laver gammeldags mad. Det er ret populært.


Hun har deltaget i Vild med dans, hvor hun røg ud som nummer 4. Men det slog hende ikke ud.


Rosa har sammen med sin datter lavet et program, hvor de rejser til Grønland for at lede efter Rosas ophav. Hun finder ikke sin Far, da han er død. Men hun finder ud af at hun har en stor familie deroppe. Den ene søster bor faktisk ret tæt på hende i Danmark. Hende ser hun en del til.


Rosa står ikke tilbage for nye udfordringer. Rutiner er slet ikke hende. Nogle af tingene er hun sprunget ud i, selvom, hun ikke havde lyst. B.la da hun tog jagttegn. Hendes afdøde mand havde våben til at stå derhjemme. Og da han døde, ville de fjerne dem. Men det ville Rosa ikke have, da sønnen skulle arve dem. Derfor tog hun selv jagttegn, så hun kunne beholde våbnene.

Da Rosa var 50 år, sagde hun sit arbejde op som Mediespecialist ved Post Danmark, da hun gik ned med stress.


Så forsøgte hun sig som ejendomsmægler. Stoppede dog med dette, da hun manglede 1 år tilbage af sin uddannelse, for at starte som selvstændig med H2O Branding. Dette solgte hun dog igen i 2021, for at fokusere på foredrag og tv, som hun elsker. Hun er en efterspurgt person, der har deltaget i en del programmer på tv.


Rosa møder sin nye mand gennem en venneforening. Hun måtte bage på ham længe, inden der skete noget. Måtte også fri til ham, da der ellers ikke ville ske noget.

Rosa elsker sit liv. Hun laver en masse spændende ting og nyder at komme ud til foredrag.


Man må sige at vi fik rørt lattermusklerne. Men det var også meget spændende, at høre om alt det andet Rosa har beskæftiget sig med. Hun er så meget andet end bagedysten.

Referent Hanne Sandager