Christine Feldthaus

 Onsdag d. 25. maj 2022 kl. 18.30 - Medborgerhuset, Bindslev Plads 5

"Hvad har danskerne egentlig gang i?"

Foredrag v/Christine Feldthaus.

Det var en super veloplagt, farverig Christine Feldthaus, der mødte op i Medborgerhuset. Hun satte sig godt til rette på scenen, med sit strikketøj, indtil foredraget begyndte.

Hun havde en god kontakt til publikum, der fik rørt lattermusklerne flere gange. Hun er helt nede på jorden og er på ingen måde bange for at sætte sig selv til skue.

Hun fortalte, at hun aldrig er blevet uddannet livsstils ekspert, men at det er DR der har udråbt hende som sådan. Hun fortalte, at da de skulle bruge en til programmet i første omgang, blev hun valgt fra pga. sit grimme og direkte sprog. Men efter 2 år, var de klar til at sætte hende på programmet.

Hun fortalte om, hvordan danskerne har forandret sig. Vi har fået en mere krænke kultur. Især folk i KBH. føler sig ofte krænkede. Alligevel er der 44% der aldrig føler sig krænkede.

Hun har boet i KBH siden 1985 og har ellers været rundt i hele landet. Hun samler på sjove skilte, f.eks et vejskilt hvor der står ”Lars Tyndskids Mark” eller et skilt i et supermarked, der er skiltet forkert. Dem finder hun er underholdende.

Hvad er det så der optager danskerne: Hun mener det er forskelligt. Vi er blevet mere MIG. Vi er så selvoptagede, at der er flere dødsfald blandt selfi optagelser end der er i haj angreb.

Vi er ikke så flytbare, efter job. Vi hører til, hvor vi føler os hjemme.

Hun mener også at, vi er lidt dobbelt moralske. Vi går ind for klima/miljø, men samtidig er vi imod opsættelse af vindmøller.

Vi drikker mindre end tidligere. 18% af danskere ryger. Rygning er erstattet af snus. Og så er Danmark det mest slikspisende folk i Verden.

Christine kom ind på, at der er alt for mange mellemledere. At vi bruger alt for meget tid på planlægning og møder i stedet for at ”passe” vores job. 53% siger, at de ikke laver det på jobbet, som de er ansat til, men holder møder om møder.

Hos ledere er den største udfordring, forebyggelse mod stress. Hun foreslår, at man går i kirke og drikker et glas vin. Der kan man kede sig og slappe af.

Hun siger, at vi gennemsnitlig bruger 7 timer hver dag på de sociale medier. Vi ser flere ting på en gang. Alternativet er, at gå til sport eller akvarel.

Mange sparer op, så de kan gå tidligere fra arbejdsmarkedet. Det bliver ikke en selvfølge, at have egen bolig, da det vil blive dyrere.

Vi kunne sagtens have lyttet til Christine lang tid mere og hørt lidt mere om hende selv, men efter 1 ½ time afsluttede hun og skulle videre til rejemad og vin, sammen med sin 88 årige Far i Sønderborg.

Ref.: Hanne Sandager