Referat fra 2 dages tur til Sønderborg d. 19.6 og d. 20.6 2024

Onsdag morgen drog vi mod Sønderborg. Vores chauffør, Axel, sørgede for, at vi kom godt derned med en enkelt pause undervej, hvor vi fik en lækker sandwich og drik.


Vi ankom til det skønne Alsik Hotel ved 13 tiden, hvor vi satte vores bagage. Derefter var tiden til fri disposition. Mange benyttede sig af at gå tur langs havnepromenaden, mens andre gik mod gågaden, som bød på mange skønne butikker og cafeer.


Efter en lækker aftensmenu kørte vi til Hotel Sønderborg Strand for at se hvad revyen havde at byde på. Vi blev bestemt ikke skuffede. En forrygende Revy, hvor lattermusklerne blev flittigt brugt. 

Tilbage på Alsik var der mulighed for at gå i Baren eller blot i seng.


Næste dag, efter en overdådig morgen buffet, kørte vi mod Gram Slot.

Vi fik en guidet rundtur af Kirstine Lauritsen på slottet. Slottet blev i 2006 købt af Svend Brodersen til 92.000.000 kr. Han skulle selv fremskaffe 40.000.000 kr.

I dag ejes 51% af Slottet af Svend Brodersen, 2% ejes af 2 sponsorer og de sidste 47% ejes af Rema 1000.

Rema 1000 bruger jordene til at dyrke deres egne produkter, som de sælger i butikkerne.


Slottet er løbende renoveret, så det i dag står nogenlunde pænt. Svend Brodersen med familie bor selv i en af fløjene på slottet.

Efter rundvisningen blev der serveret det Sønderjyske Kagebord med 14 forskellige slags brød og kager. Tror nok alle var godt mætte, da vi vendte snuden mod Silkeborg igen.