Hans Pilgaard

Hans Pilgård blev født den 2. august 1963 på et hospital i København. Han blev efterladt af sin mor og tilbragte de første 4 måneder af sit liv på hospitalet, hvorefter han blev adopteret af et ægtepar fra Blovstrød. Han gik fra at være uønsket til at være meget ønsket.

Hans er vokset op som enebarn, hvor savnet af søskende var stort. Han har derfor senere i livet ”adopteret” 3 søskende. En lillesøster (Michele Bellaiche), en lillebror (Rune Nygaard) og en blodbror (Kasper Graversen).

Hans har heller ikke egne børn, men er onkel for sine ”søskendes” børn, hvilket giver ham stor glæde.


 Hans har haft en tryg og kærlig barndom fyldt med humor, fest og farver. Men også et hjem med meget fortielse. Omverdenen måtte ikke vide, at Hans var adopteret. Af loyalitet overfor forældrene har han fortiet dette indtil for få år siden. Der var også andre dystre sider. bl.a. var faren maniodepressiv. De depressive perioder kunne vare i op til 4 måneder og var meget opslidende for Hans og sin mor.

Hans lærte, at det er vigtigt at huske på de gode ting, når man oplever dårlige ting, så man undgår, at falde ned i et hul. Alle har brug for et godt grin og sammenhold.

Når livet rammer, kan det være svært at beholde det gode humør. Det letteste er at blive under dynen. Men nogen gange skal man kaste sig ud i noget og stå på mål for sig selv.

Hans så meget op til sin far, men oplevede også, at det var svært at leve op til farens forventninger. Det til trods havde han et meget nært forhold til faren og de talte sammen om alt.

Hans har selv mærket de hårde sider af livet. Mistede sine forældre i 2012 og 2014. Blev selv skilt i 2012 og kæmpede i 4 år med cancer. Hans er i dag erklæret helt rask. Han er i dag gift med Jobbe.

For Hans er det vigtigt ikke at være bange for livet. Vi skal leve og nyde livet. Vores eget liv, ikke andres. Man kan ikke undgå at falde. Men det er ikke faldet, men måden man rejser sig på, der er vigtig.

Hans er uddannet journalist og stod i lære på Berlinske Tidende. Senere blev han ansat ved TV2Nord og TV 2 Danmark. Hans har lavet adskillige populære tv-programmer. Den man nok husker ham bedst på, er ” Hvem vil være millionær”.

Da Hans sprang ud som homoseksuel, skulle forældrene også springe ud. Men for dem var det vigtigste, at Hans var lykkelig. Hans ville fortælle det til faren på hans dødsleje, men faren sagde, at det vidste han da godt. Han ville bare vente, til Hans var klar til selv, at fortælle det. Farens sidste gode råd til Hans var: Lad være med at være så bange. Det råd har Hans fulgt efterfølgende.

Hans’ budskab er at huske at drømme ikke nødvendigvis går i opfyldelse, men at drømme godt kan blive til noget, blot i mindre målestok.

Hvis man står et sted i livet, hvor man har det dårligt, så flyt dig til et sted, hvor du har det mindre dårligt. Gør noget!!

Når vi falder, fejler og fortvivler, så skal vi rejse os op og gå videre. Og vi skal gå med hjertet, for så kan det ikke ende så galt.

Det var bestemt ikke skuffende, at høre Hans fortælle om sit liv. Han havde mange gode råd til at få det bedste ud af sit liv. Og man fornemmer hele tiden humoren bag det hele.

Ref. Hanne Sandager