Brdr. D´s Vinhandel

Den 25. og 27. september var der inviteret til ”En spændende aften hos Brdr. D´s Vinhandel”, Nygade 33 Silkeborg.

Oliver Petersen fra forretningen bød os alle velkommen og fortalte om Brdr. D´s historie. Butikken som åbnede 1992 har ændret navn fra Piaf Vine til Brdr. D´s Vinhandel, som nu har 5 butikker og Vinmonopolet som pga. vokseværk er flyttet flere gange. Vinmonopolet sælger også til andre vinhandlere og f.eks. blomster- butikker.

Første smagsprøve var en ”Cava” fra Spanien. Vinen presses og lagres på fade. Den tappes på flasker, tilsættes gær og sukker, så proppes den med en midlertidig prop. Starter med at gære liggende, men vendes mere og mere med halsen ned. Vendingen foregår i dag maskinelt, men førhen var det manuel vending. En person kunne vende 70-80.000 flasker om dagen. I takt med at flasken vendes med halsen ned, samles de resterende gærceller i flaskehalsen. Når vinen er minimum 18 mdr. fryses vinen og flasken åbnes og gæren skydes ud. Flasken fyldes op med mere vin og sukker. Propperne koges og en maskine presser propperne på flasken. Dette er den traditionelle metode.

Vi smagte også en ”Champagne” som var 3 gange så dyr. Vil vi betaler for navnet?

Hvilken der var bedst, var der delte meninger om.

Der var også smagsprøve på 2 slags kaffe og 4 slags chokolade. Chokoladen var vældig populær, ingen rester.

Vi sluttede af med at smage en 19% ”Madeira” fra Portugal. Grunden til at den kan holde sig så længe, er at den bliver opvarmet. Men en åben flaske, taber langsomt smag. Aller sidste smagsprøve var en ”Sherry” fra syd Spanien, på duften mindede den om ”Cognac”

Hele aftenen var der en god stemning og mange spurgte om alt mulig.  F.eks. om danske vine, som Oliver synes let bliver for syrlige. Men danske vinavlere har succes med mousserende vine og frugtvine og brændevine.

Dejlig inspirerende aften, med masser af smagsprøver.

Ref. Maja