Foredrag Jesper Vollmer

Torsdag d. 6. oktober kl. 18.30 - Medborgerhuset, Bindslevs Plads 5

Foredrag v/Jesper Vollmer

Kombination af ”Livet i Kongehuset” og ”Jeg lever – tro, håb og hårdt arbejde”.

Hold da op en forrygende aften i Jesper Vollmers selskab. Vi blev taget med i hans univers lige fra Amalienborg til ulykken i Thailand, som ændrede hele hans liv, til hans iværksætteri. 

Jesper arbejdede på Søllerød kro, da han blev headhuntet til en stilling på Amalienborg, som chefkok for Dronningen og Prinsen.

Der var ingen fine fornemmelser på slottet, men det var et krav, at han skulle lave deres type mad, og tilberede det, som de ønskede det. Jesper fik et meget respektfuldt forhold til prinsen, da han ikke altid snakkede ham efter munden.

Amalienborg var selvforsynende med de fleste råvarer og prinsen satte pris på at alt blev udnytte og genbrugt. Prinsen elskede at være i køkkenet med Jesper. De 2 mødtes hver dag, for at aftale hvordan retterne skulle tilberedes. Der var 3 små retter til frokost og middag.

Jesper nåede at være 10 år i kongehuset. Men i 2011 fik han og Anette den ide, at det kunne være sjovt at lave et spisested på Bornholm, til når der var folkemøde. De ville lave et intimt sted i samarbejde med Emil Thorup. Men inden da valget de at tage på ferie til Thailand.

Dette skulle blive skæbnesvangert. For på ferien knuser Jesper 6. nakkehvirvel, da han kaster sig i bølgerne. Han blev efterfølgende opereret i 6 ½ time på et privathospital. Det gik fint. Men der var steder på kroppen, han ikke kunne bruge. Derfor måtte han genoptrænes i Hornbæk gennem 3 måneder. Jesper var meget ihærdig med sin træning og blev i stand til at gå igen.

Da han blev udskrevet stod huset på Bornholm færdigt. Det skulle være et intimt sted, som var gæsterne på privat besøg. Gæsterne fik dog den ide, at det kunne være sjovt at være med til at lave maden. Så nu er det blevet en kokkeskole på den måde, at gæsterne er med til at lave maden og så hygger man sig sammen. Der er plads til 10 gæster.

Sideløbende med har Jesper startet en madklub (Klub Vollmer). Det er på abonnement, så man kan lave mad sammen med Jesper via videoer. Før Corona havde han 483 medlemmer, men efter Corona er han oppe på 5000. Så det er blevet en god forretning for ham.

Så kan det nævnes, at han har deltaget i morgen tv. Han har haft sit eget tvprogram (Spis og spar) og han laver kokkebøger og tager ud til foredrag.

Jesper har altid været et sportsmenneske. Han har dyrket springgymnastik, været 4 år på landsholdet til karate. Og så elskede han at løbe. Tog sin første og eneste maraton i 2003.

Nu har han fået lavet en special mountainbike, så han kan cykle i skoven, på lige fod med sine drenge og kammerater. Ligeledes vinterbader han med kammerater, da han også der kan føle sig ”normal”.

Jesper er altid i gang med en eller anden genoptræning. Han har fundet ud af at Pilates er godt for ham. Det har gjort at han kan gå oprejst. Han har også fået en speciallavet kniv, til den hånd der ikke helt virker.

På det seneste er Jesper blevet tilbudt at være køkkenchef på et luftskib, projektet er under udvikling nu. Et projekt for rige mennesker. Det er ren luksus og kun forbeholdt dem, der har råd til at give 2 mill. pr. billet. Man forventer opstart i 2025.

 Et meget spændende og inspirerende foredrag.

 Ref. Hanne Sandager