H.C. Andersens Museum

http://aktivekvindersilkeborg.nemtilmeld.dk

Torsdag d. 24. aug. - Kl.  8.00  - Bus fra  Ansvej 98 (P-plads) 

H. C. Andersens nye Museum, sejltur på Odense Å og frokost på Restaurant Carlslund.

Pris medlemmer 695 kr. Gæster 745 kr.

Tilmelding og betaling senest torsdag d.  3. aug.

Undervejs til Odense vil der være kaffepause med et rundstykke m.m. Derefter køres til Odense, hvor vi mødes med en guide fra Det nye H.C. Andersens Hus, som giver os en grundig introduktion om det nye museum, som åbnede i 2021.

Vi får udleveret et audio headset.

H.C. Andersens Hus - en verden, du troede du kendte. Det nybyggede H.C. Andersens Hus giver dig mulighed for at se nye sider af H.C. Andersens forfatterskab.

Det nye museum rumliggør oplevelsen af H.C. Andersens litterære univers og iscenesætter en levende verden, et totalkunstnerisk rum, hvor arkitektur, lyd, lys og en strøm af billeder hele tiden skaber nye møder. Som museum og oplevelsesattraktion dyrker H.C. Andersens Hus forundringen, fantasien og eventyroplevelser, der vækker til eftertanke og skaber nye perspektiver.

Her fokuseres ikke på personen H.C. Andersen og hans historie, men derimod på de eventyr, han skrev, og deres stemme. Det nye museum taler ikke OM  H.C. Andersen, det taler SOM H.C. Andersen.

Selve museumsbyggeriet dækker et areal på 5.600 kvadratmeter og rummer et børnehus og et underjordisk museum, der fletter sig sammen med en omkringliggende magisk have. Det lille gule hjørnehus, der tidligere var kendt som H.C. Andersens fødehjem, er en del af det nye museum.

Efter besøget på museet, skal vi på sejltur på Odense Å. Vi har lejet vores egen båd, og sejler en hyggelig tur i den smukke natur langs åen.

Vi ankommer til Restaurant Carlslund, som er et gammelt traktørsted i Fruens Bøge Skov. Den første bygning blev opført i 1871, men i 2015 brændte det hele ned efter en påsat brand. Det lykkedes at få genopført bygningen næste identisk med den brændte. 

Stedet er kendt for deres æggekage, som vi skal smage. Vi får æggekage + 1 flaske øl eller 1 flaske vand og kaffe.

Efter nogle hyggelige timer på Carlslund, kører vi tilbage med et stop undervejs, retur til Silkeborg.

Hjemkomst ca. kl. 18.00