Kristian Bech

Torsdag d. 24. marts 2022, havde 162 aktive kvinder fornøjelsen af Kristian Bech med foredraget ”Som sunket i jorden”.

Endelig lykkedes det efter flere aflysninger, skulle have haft ham i efteråret 2020. Fortalte om livet som politiassistent, fra sjove til skræmmende oplevelser.

Allerede som 3-årig gik han rundt og sagde, at han ville være politibetjent, men forældrene vidste, at det ikke ville ske, da han havde fået sin ene nyre fjernet. Prøvede som voksen at søge ind, men pga. nyren, fik han at vide, at han ikke behøvede at søge igen, men det var det, han ønskede og prøvede igen som 27-årig, (sidste frist dengang var 29 år) fik alle mulige undersøgelser, fortalte bl.a. at synet var dårligt på det ene øje, men han er god til at huske, så da han blev spurgt, kunne han svare fejlfrit, (havde lært synsplanchen bagved lægen udenad).Var inde hos politiet i 12 år. Han fortalte om de sjove og de skræmmende oplevelser, bl.a. om det værste at underrette om dødsfald.Tog orlov og begyndte som vært ved TV2, med programmet Station 2. Fortalte om tilblivelsen af ”Som sunket i jorden”, og viste klip fra programmerne.

Den 6. jan. 2020 slog det alle rekorder, blev det mest sete program i 10 år, med næsten 1 million seer. Han er ikke alene – de er 4 medarbejdere, med hver deres job inkl. fotografer. Fortalte om faderen, der forlod sin datter på 4 år. (troede han havde forladt hende, fordi han ikke kunne lide hende). Han var rejst til USA, ingen vidste hvor han boede i USA – men blev fundet  via en hjemmeside. Der var også forløbet med moderen, der havde forladt sine 3 børn, kort tid før sønnens konfirmation. Kristian Bech prøvede at finde hende, og det lykkedes, og han fik talt med hende i telefonen. Hun boede sammen med den mand, hun var rejst sammen med, og han overvågede hende konstant, det var svært at få en samtale med hende, da hun ikke selv havde telefon, men skulle bede manden om at låne hans. Hun ønskede ikke at tale med sine børn, og det værste var, da Kristian Bech skulle bringe den besked til børnene, han tænkte på sin egen familie, og kunne ikke skjule sine følelser.

Han sluttede af med at vise klip fra samarbejdet med kollegerne, nogle optagelser skulle optages flere gange, inden det kunne sendes.

 Referat og foto Anne-Marie W. Nørholm