Foredrag Sara Maria Franch-Mærkedahl

"Angstens forskellige sider” 

Torsdag den 19. april 2018 var vi samlet 150 Aktive Kvinder til foredrag v/Sara Maria Franch-Mærkedal, ”Angstens forskellige sider”

Aftenen startede med at Marianne bød alle velkommen og vi sang vores ”Velkomst sang”. Derefter blev Sara Maria Franch-Mærkedahl præsenteret. 

Sara Maria startede med at fortælle fra hendes barndom, hvor hun bare regnede med, at det var normalt at have det sådan. Hvis hun kom til at skære sig i en finger, kunne hun besvime. Den opmærksomhed det gav, var skæld ud og hun blev beskyldt for at være en ballademager. Ingen tænkte nærmere over, hvorfor hun reagerede på den måde. Da hun som 15 årig, var med sin søster og kæreste ude at spise. Fik hun pludselig den tanke, at hendes mad var forgiftet. Sara Maria gik i panik og troede at hun skal dø. Hun fortalte det til søsteren, som ikke tog det alvorlig. Så Sara Maria endte med at besvime af angst, fordi hun var frygtelig bange for at dø.

Når Sara Maria glemmer at lytte til sig selv, i pressede situationer, bliver hun angst. Bange for noget, som kun eksisterer i hendes fantasi. Hun har f.eks. fly-højdeskræk, er bange for at køre med tog. Bange for at være alene så ingen kan hjælpe, når hun besvimer. Selv om hun får oplyst at alt er OK, kan et bekymret ansigt starte en indre dialog og så kører tankerne bare derudaf. Det tømmer hende for energi, så hun besvimer. Sara Maria har gået til mange forskellige behandlings former, for at lære at håndtere sin angst. Det som hjælper bedst nu, er en terapeut som både masserer og taler med Sara Maria samtidig ”Body SDS” som går ud på at, hun skal lære at tage ansvar for sig selv.

Hvis vi kender nogen med angst, foreslår Sara Maria os. Pak de gode råd væk. Lyt og giv knus, det er langt den bedste hjælp.

Marianne sluttede af med at fortælle om planlagte arrangementer for resten af 2018. Vi sang også vores ”Farvel sang”

Ref. Maja