Århus Ø og Kunstmuseet "Aros"

Aktive Kvinder Silkeborg på udflugt til Århus Havn og Aros.

Onsdag d. 14. og Torsdag d. 15. marts

Onsdag d. 21. og Torsdag d. 22. marts

Efter busturen fra Silkeborg til Århus havn, mødte vi vores guide ved Dokk1. Han er forhenværende Stadsarkitekt, og har været med i hele planlægningen af havneområdet. Det var Århus Kommune som købte Gl. Havn og udstykkede i forbindelse med 2030 planlægningen af Århus Ø. Planen var at lave en synlig havnefront, så der er kontakt mellem by og vand. Havnekajen er hævet 1,8 meter for at tage højde for forhøjet vandstand. Også letbanen er hævet, for at forhindre at vand trænger ind i byen. I åerne er der lavet sluser, men skulle vandet også komme fra oven, kan det overskydende vand pumpes over i nogle bassinger.  Herfra pumpes det videre ud. Grundvandet er sikret med grønne sprøjtefri områder. Udsigtstårn, springvand og havnebad m.m. er også med i planlægningen.

Århus Container Havn er Danmarks største. Den nye letbane kører helt ned til Dokk1, hvor der er hovedbibliotek og DR1 har vejrstudie. Der er også en del udenomsplads til hygge og udskænkning om sommeren. Det er meningen at både letbanen og de nye super cykelstier skal aflaste byen i myldretiden. Men der er også taget højde for flere biler med P behov, under Dokk1 er der 1000 pladser, bilen køres ind i en elevator, hvorfra den automatisk sættes ind på en hylde, til føreren igen har brug for bilen. Fra bussen kunne vi se Galschiøts ”Havne arbejderne” som vi så forberedelser til i maj 2016 på Galleri Galschiøt.

Vi var også ude og se på den nye bydel med beboelse, ude ved Ø haverne. Derefter gik turen til ”Det Glade Vanvid” hvor vi fik lækker ”Gourmet Mad” og dessert med vine til. Der var også kaffe/te med småkager.  Derefter kørte vi til ”Aros”, hvor vi fik rundvisning og efterfølgende tid på egen hånd. Inden vi kørte mod Silkeborg igen, fik vi en banan og noget chokolade til hjemturen. På vej hjem fortalte Marianne om de kommende arrangementer i 2018.

Nogle oplevelsesrige dage med super lækker mad.

Ref. Maja

DOKK 1

Springvandet "Endless connection"