Leonora Christina Skov

"Den der lever stille”

 Foredrag v/ Leonora Christina Skov

Leonora Christina Skov fortæller i "Den, der lever stille" en historie om at miste, finde og håbe.

Torsdag d. 11. april var den store sal i Medborgerhuset fyldt til bristepunktet. Da Aktive Kvinder havde inviteret Leonora Christina Skov, til at fortælle om sin bog, ”Den, som lever stille”, som hun har modtaget ”De Gyldne Laurbær” for. Ingen vidste at den samme dag, som hun modtog prisen, var hendes mors fødselsdag.

Da Leonoras mor dør af brystkræft, efter lang tids sygdom. Bestemmer hun sig for at skrive en bog om sin barndom og opvækst i Helsinge. Starten på bogen var svær, på grund af mange overvejelser og hensyn.  Med en far som først arbejdede ved militæret og senere som leder af Licens afd. og en mor som arbejdede på ½ tid som økonoma. Leonora blev født i 1976, hvor hensynet til moderen vejede tungest. Leonora blev ikke knækket under opvæksten. Hun brugte sit ”drive” på at skrive dagbøger og læse lektier… Resten kan læses i bogen ”Den, der lever stille”

Leonora blev opfordret til at skabe interesse omkring sin bog, ved at læse op af sit ufærdige manuskript. Ingen vidste, at der stadig ikke var noget manuskript. Dette gav ”start skubbet” i den rigtige retning. De mange dagbøger, som Leonora havde skrevet fra hun var 7 år, var med til at opfriske hukommelsen. Bogen skulle primært handle om Leonora, hendes mor og mormor.

Første udkast, fungerede godt. Ingen trang til at gå en tur eller lave kaffe, under gennemlæsningen. Som normalt er der, hvor bogen ikke fungerer. Forlaget ville gerne have bogen ud i efteråret 2017. Men Leonora ville gerne vente til januar 2018, hvor bogen kunne få den fulde opmærksomhed. En ”lydbog” blev det også til, som hun selv lagde stemme til. Leonora gik meget op i bogens udseende, det hele skulle bare fungere og se godt ud.

Da bogen blev præsenteret, var hendes far med. Charlotte fra forlaget kom med en kommentar,” Hvordan har du overlevet i det vanvid” Far sagde ”skål” så var det overstået.Leonora har i 2018 holdt 100 foredrag, set det meste af Danmark og signeret i mange boghandler. Indlæst alle sine bøger til lydbøger. Pt. er der solgt 120.000 eksemklarer af bogen ”Den, som lever stille”

Tit bliver hun genkendt på gaden, hvor folk f.eks. siger ”Fed bog” eller ”Lytter lige til din bog”

Der blev stillet mange spørgsmål fra publikum og ikke sparet på rosende ord. Signering af bøger blev der også tid til, alle fik et ”Kys” med.

Super aften, med et oplagt publikum.

Ref. Maja